ABC prowadzenia dobrej restauracji

Prowadzenie restauracji może się okazać dużym wyzwaniem z wielu powodów, więc jeśli jest ku temu okazja, właściciel tego rodzaju firmy szuka okazji do ułatwienia sobie pracy. Niezależnie od tego czy mowa o małej knajpce przy drodze, znanej restauracji sieciowej czy klimatycznym barze, na dobrze funkcjonującą restaurację składa się kilka czynników: dobre jedzenie, sympatyczna obsługa i… usługa dowozu do klienta. W obecnych czasach ciężko jest obyć się bez tego. Jak kupno kartonów w Gorlicach może ułatwić sprawę?

Wszystko zaczyna się w lokalu

Kiedy decydujemy się wprowadzić usługę dostawy jedzenia do klienta, cały proces zaczyna się już w lokalu. Rzecz jasna, należy zacząć od przygotowania posiłku. Nie mniej jednak, to ta prosta część, bo jedzenie trzeba jeszcze w coś zapakować. Pracownicy pizzerii często narzekają na to, że składanie kartonów na pizzę zajmuje im bardzo dużo czasu, który mogliby spożytkować na coś znacznie bardziej produktywnego. Jeśli właściciel zdecyduje się na kupno kartonów z Gorlic, ten problem zniknie jak za machnięciem magicznej różdżki. Opakowania te składa się tak prosto i instynktownie, że nawet osoba, która nigdy wcześniej nie wykonywała takiej pracy poradzi sobie z tym zadaniem w kilka sekund. Pracownicy nie będą musieli zajmować się składaniem kartonów w czasie tak zwanego „prepa”, ale będą mogli poświęcić ten czas w całości na przygotowywanie jedzenia. Opakowanie będzie można przygotować bezpośrednio przed wyjazdem kierowcy, co bardzo usprawnia pracę całego zespołu. Skończy się ciągły pośpiech w kuchni, który sprawia, że jakość posiłków znacznie spada. W niektórych przypadkach właściciele decydują się nawet na zatrudnienie osoby, która będzie bezpośrednio odpowiedzialna za zajmowanie się kartonami, układnie ich i wydawanie dostawcom. Tutaj kupno odpowiednich kartonów może okazać się też bardzo ekonomicznym wyjściem. Zamiast inwestować pieniądze w pracownika, który mógłby w tym czasie pomagać na sali lub w kuchni, warto zastanowić się nad zmianą zaopatrzenia restauracji.

Pakowanie to nie wszystko, przecież chodzi tu o dowóz!

Zadanie, jakie ma przed sobą karton z jedzeniem nie kończy się przecież na wyjściu z kuchni. Tak naprawdę największe wyzwania czekają go na trasie do klienta. Jeśli dostawca jeździ skuterem, bądź rowerem, może go spotkać deszcz, a nawet gdy jest on w posiadaniu samochodu, problemem może okazać się to, że jedzenie stygnie w bardzo szybkim tempie. Jak temu zapobiec? Odpowiedź jest prosta. Pies jest pogrzebany w jakości opakowań, których używamy do transportu posiłków. Na szczęście mamy gorlickie kartony, które dzięki swoim trzem do pięciu warstwom sprawią, że jedzenie trafi do klienta w idealnym stanie. Myślę, że wszyscy wiemy z własnego doświadczenia jak ważne jest to, żeby posiłek nie został uszkodzony w dostawie i dojechał dokładnie taki, jak opuścił kuchnię. Jeśli tak się stanie, klient będzie usatysfakcjonowany i z pewnością zamówi posiłek po raz kolejny. A to właśnie tacy wracający konsumenci decydują o wizerunku restauracji. Często też zdarza się, że jedzenie dociera do klienta w opłakanym stanie i wydawać by się mogło, że nie możemy na to nic poradzić. Samochód z dostawą jedzie po wertepach, a przecież nie jesteśmy w stanie w prosty sposób poprawić jakości dróg w mieście. Okazuje się jednak, że dopasowanie odpowiedniego rozmiaru opakowania może rozwiązać ten problem. Posiłek nie będzie przemieszczał się w czasie transportu, dzięki czemu po skończonej trasie będzie wyglądał nieskazitelnie i dokładnie w ten sposób, w jaki życzyłby sobie tego szef kuchni, który je tam zapakował. Nie da się ukryć, że prezentacja dania również ma duże znaczenie dla klienta, bo człowiek je nie tylko ustami, ale też oczami. Jeśli jedzenie będzie wyglądało apetycznie, klient bez wątpienia będzie miał ochotę na więcej. Oto tylko kolejny powód dlaczego pudełka, w które pakujemy posiłek są tak ważne.

Słowem podsumowania

Podsumowując, dzięki gorlickim kartonom zyska nie tylko sama restauracja, ale też jej klienci, a to przecież o ich dobro nam chodzi. Restauracja bez klientów nie będzie funkcjonowała, a szczególnie taka, która oferuje posiłki z dowozem do domów. Jeśli więc zależy nam zarówno na pracownikach jak i na konsumentach, z pewnością warto zwrócić uwagę na bogatą ofertę kartonów z Gorlic i rozważyć wprowadzenie ich do restauracji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *